Помогнете на самотен и болен стар човек да живее достойно

“Всяко общество, всяка нация, се преценява въз основа на това как се отнася към най-слабите си членове – най-старите, най-бедните, най-малките.” ~ Кардинал Роджър Махони

От услугата “Домашни грижи” на Каритас София се възползват средно по 120 стари и самотни хора на година в София, Пловдив, Малко Търново и доскоро в Бургас.

Издръжката на всеки участник в програмата е 60лв. на месец. Само с 60лв. на месец, екипите ни успяват да се погрижат за хигиенните, домакински и здравословни потребности на един човек, записан в “Домашни грижи”. На трудноподвижните или с ниски доходи стари хора, Каритас София помага и с прехраната като ежедневно предоставя топла храна.

Подкрепете ни, за да могат повече стари хора да изживеят дните си достойно. Никой не заслужава да бъде пренебрегнат от обществото, за чието развитие е работил активно през целия си живот. Нека заедно изпълним отговорността си към онези, които са градили България преди нас.